Форумы » test

молитва

• 11 апреля 2010 г., 11:06:22 PDT
    Сегодня,мама показала мне бабушкины молитвы,которые отдала ей когда она уезжала с Вятских Полян в Караганду (бабушка была староверкой,родила 13 детей)
    Её молитва.

Воскресная молитва
    Да воскрестнет Бог и расточатся врази Его.И да бежат от лица Божья ненавидящие Его,яко исчезает дым да исчезнут,яко тает воск от лица огня,того да погибнут бесы от лица любящих Бога и знаменующих крестным знамением,и в веселье глаголющих радуйся пречестный и животворяший кресте Господен,прогоняй бесы силою на тебе распятого Господа нашего Иисуса Христа,во ад сшедшего и поправшего силу дьяволю и даровавшего нам крест свой честный,и на погнание всякого супостата,о пречестный и животворящий кресте Господен.помоги мне со святою Госпожею Девою Богородицею и со всеми святыми во веки. Аминь.
  • 11 апреля 2010 г., 12:36:31 PDT
    Мне часто видится собственное убожество и длинные молитвы не идут на ум.
    "Боже, милостив буди мне, грешному!". Вот и все.
  • 11 апреля 2010 г., 18:35:49 PDT
    Сегодня,мама показала мне бабушкины молитвы,которые отдала ей когда она уезжала с Вятских Полян в Караганду (бабушка была староверкой,родила 13 детей)
    Её молитва.

Воскресная молитва
    Да воскрестнет Бог и расточатся врази Его.И да бежат от лица Божья ненавидящие Его,яко исчезает дым да исчезнут,яко тает воск от лица огня,того да погибнут бесы от лица любящих Бога и знаменующих крестным знамением,и в веселье глаголющих радуйся пречестный и животворяший кресте Господен,прогоняй бесы силою на тебе распятого Господа нашего Иисуса Христа,во ад сшедшего и поправшего силу дьяволю и даровавшего нам крест свой честный,и на погнание всякого супостата,о пречестный и животворящий кресте Господен.помоги мне со святою Госпожею Девою Богородицею и со всеми святыми во веки. Аминь.

...это моя любимая молитва...после молитвы ,,Богородица,Дево радуйся,,...я их знаю наизусть,и читаю всегда,когда работаю,думаю,плачу,и просто в пути..а еще у меня любимая,я тоже знаю наизусть..,,Ангеле Христов,хранителю мой святый,покровителю души и тела моего...вся ми прости...,,..я ее знаю давно,а вот откуда,даже и не помню..
  • 26 апреля 2010 г., 6:26:51 PDT
    Слава Отцу и Сыну и Святому Духу И ныне и присно и во веки веков .Аминь.
    Прости Господи!
    Господи! Не остави нас ,Тебя оставляющих ежеминутно! Не отрини нас,Тебе изменяющих непрестанно! Помоги нам, рабам Твоим ( имена) , тьмами грехов и напастей омраченным! Восприими в Твою любовь , милость и попечение!
    Молитва К БОЖИЕЙ МАТЕРИ
    О Пресвятая Дево, Мати Господа Вышняго, Всемилостивая Заступнице и Покровительнице всех к Тебе прибегающих!
    Призри с высоты небесныя славы Своея на рабов Божиих (имена) и на нас,припадающих ко подножию Твоему ,
    услыши смиренную молитву нас, грешных и недостойных рабов Твоих, и принеси ю пред возлюбленнаго Сына Твоего.
    О , Преблагословенная БОГОРОДИЦА! Ты, именуемая Скоропослушнице и всех скорбящих Радосте, услыши и нас скорбных;
    Ты , именуемая Утоление печали , утоли и наши душевные болезни и печали; Ты Купино Неопалимая , сохрани мир и всех нас от вредоносных огненных стрел вражиих ; Ты , Взыскание погибших , не попусти нас  погибнути в бездне грехов наших; Ты, Целительница страждующих , исцели и нас , уязвленных от немощей душевных и телесных ; Ты, Нечаянная Радосте, радостию спасения Твоего отъемли от нас страх грядущаго мучения; Ты, Споручнице грешных, буди и нам, грешным, Благосердою Споручницею покаяния и спасения нашего. На Тебе по Бозе все наше упование возлагаем, буди нам выну Неусыпная Ходатаица и Всесильная Предстательница пред Сыном Твоим, Господом нашим Иисусом Христом; укрепи в нас веру в Него , утверди в любви Его , научи нас любити и славити и Тебя, Пресвятую Матерь Божию, Преблагословенную Марию; Вседержавному Покрову Твоему ,
    Богородице, вручаем себе на вся веки.Аминь.
  • 26 апреля 2010 г., 11:55:06 PDT
    Господи, спаси и сохрани!
    • 3 сообщения
    25 мая 2010 г., 3:11:27 PDT
    Слава тебе Боже за всё,что есть,Слава тебе Боже за всё,что было,Слава тебе Боже за всё,что будет!
    Достойное по грехом моим приемлю!
    От мыслей дурных-Не соизволяю!
  • 26 сентября 2010 г., 19:01:03 PDT
    МОЛИТВА АРХАНГЕЛУ БОЖИЕМУ МИХАИЛУ  

Господи, боже Великий, Царю безначальный, пошли, Господи, Архангела Твоего Михаила на помощь рабам Твоим (имя). Защити, Архангеле, нас от всех врагов, видимых и невидимых.

О, Господень Великий Архангеле Михаиле! Демонов сокрушитель, запрети всем врагам, борющимся со мною, и сотвори их яко овцы, и смири их злобные сердца, и сокруши их, яко прах перед лицем ветра. О, Господень Великий Архангеле Михаиле! Шестикрылый первый Князь и Воевода Небесных сил Херувимов и Серафимов, буди нам помощник во всех бедах, скорбях, в печалях, в пустыни и на морях тихое пристанище. О, Господень Великий Архангеле Михаиле! Избави нас от всякия прелести диавольския, егды услышишь нас, грешных, молящихся Тебе, и призывающих имя Твое Святое. Ускори нам на помощь и побори всех, противящихся нам, силою Честнаго и Животворящего Креста Господня, молитвами Пресвятой Богородицы, молитвами святых Апостолов, Святителя Чудотворца Николая, Андрея, Христа ради, юродивого, святого пророка Илии и всех святых великомученников: святый мученники Никиты и Евстафия, и всех преподобных отцов наших, от века Богу угодивших, и всех святых Небесных Сил.

О, Господень Великий Архангеле Михаиле! Помоги нам грешным (имя) и избави нас от труса, потопа, огня, меча и напрасной смерти, от великого зла, от врага льстивого, от бури поносимой, от лукавого избави нас всегда, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Святой Архистратиг божий Михаил, молниеносным мечем Твоим отжени от меня духа лукавого, искушающего и томящего мя. Аминь.
  • 5 октября 2010 г., 0:48:05 PDT
    Молитва Пресвятой Богородице перед Ея иконой "Аз есмь с вами и никтоже на вы"

О Всеблагая Заступнице рода христианского, Мати вся держащего десницею Своей Христа Бога нашего! Излей на ны милости и щедроты Его, и да не убоимся и не устрашимся враг видимых и невидимых, яко рекла еси уповающим на Тя: "Аз есмь с вами и никтоже на вы."
    Сохрани истинную святую Православную Церковь и обитель нашу от расколов и ересей и положи начало покаяния народа нашего. Возврати Святую Русь на дарованный ей Богом путь неповрежденной веры, да наполнится фимиамом молитв и расцветет, аки крин сельный; да поживем в благочестии и чистоте, всегда хранимы тобою от искушения антихристова, нашествия иноплеменных, междуусобныя брани, труса, огня, глада и мора; от напрасныя смерти, пленения и раздоров семейных; монашеское житие укрепи и спаси ны, Пречистая, яко уповаем на Тя по реченному тобою: "Аз есмь с вами и никтоже на вы."
    Молися о нас, Пресвятая Владычице Богородице, ко Господу Богу нашему, милующему и спасающему, да не лишит ны защиты и Царствия Своего присвоения, иже и Сам рече верным Своим: "Аз есмь с вами и никтоже на вы." Ему же слава, держава, честь и поклонение, сила и величие подобает Отцу, и Сыну, и Святому Духу ныне и присно и во веки веков. Аминь.
  • 5 октября 2010 г., 8:00:46 PDT
    Воскресная молитва

Молитва Честному Животворящему Кресту Господню. Моя любимая
    Молитвы Матери Божьей:
    Что Тя наречем, о Благодатная? Небо? — яко возсияла еси Солнце Правды; рай? — яко прозябла еси Цвет нетления; Деву? — яко пребыла еси нетленна; Чистую Матерь? — яко имела еси на святых Твоих объятиях Сына, всех Бога. Того моли спастися душам нашим.
    Милосердия двери отверзи нам,благословенная Богородице. Надеющиеся на Тя да не погибнем, но да избавимся Тобою от бед. Ты бо еси спасение рода христианского (сразу слышу наш хор,Катюшкин голос высоко под куполом, Анютка с ней перекликается, Света, золотой наш регент, в квинту, Сережа- бархатно-басовые ноты)
  • 12 октября 2010 г., 4:10:14 PDT
    Полезная информация для понимания молитв на  церковнославянском языке.
    azbyka.ru/bogosluzhenie/molitvoslov/index.shtml
    и ещё
    azbyka.ru/tserkov/tserkovno-slavyanskiy/uchebnye_posobiya/tolkovy_pravoslavny_molitvoslov_01-all.shtml
  • 12 октября 2010 г., 4:37:31 PDT
    Катрина, большое спасибо!
  • 12 октября 2010 г., 4:56:45 PDT
    Катрина, большое спасибо!

:hi02:
  • 15 октября 2010 г., 10:33:32 PDT
    О Господь мой, Создатель мой, прошу помощи Твоей, даруй исцеление рабе божьей /рабу божьему/ (имя), омой кровь ее /его/ лучами Твоими. Только с помощью Твоею придет исцеление ей /ему/. Прикоснись к ней /нему/ силою чудотворною, благослови все пути ее /его/ ко спасению, выздоровлению, исцелению.
    Подаришь телу ее /его/ здравие, душе ее /его/ - благословенную легкость, сердцу ее /его/ - бальзам божественный. Боль отступит, и силы вернутся, и раны заживут ее /его/ телесные и душевные, и придет помощь Твоя. Лучи Твои с Небес дойдут до нее /него/, дадут ей /ему/ защиту, благословят на исцеление от недугов ее /его/, укрепят веру ее /его/. Да услышит молитву сию Господь. Слава и благодарность силе Господа. Аминь.
  • 17 октября 2010 г., 10:29:37 PDT
    Молитва Святителю Николаю Чудотворцу

О всесвятый Николае, угодниче преизрядный Господень, теплый наш заступниче, и везде в скорбех скорый помощниче! Помози ми, грешному и унылому, в настоящем сем житии, умоли Господа Бога даровати ми оставление всех моих грехов, елико согреших от юности моея, во всем житии моем, делом, словом, помышлением и всеми моими чувствы; и во исходе души моея помози ми, окаянному, умоли Господа Бога, всея твари Содетеля, избавити мя воздушных мытарств и вечнаго мучения, да всегда прославляю Отца и Сына и Святаго Духа и твое милостивное предстательство, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
  • 20 октября 2010 г., 12:12:48 PDT
    Молитва Святителю Спиридону Тримифунтскому

О великий и пречудный святителю Христов и чудотворче Спиридоне, Керкирская похвало, всея вселенныя светильниче пресветлый, теплый к Богу молитвенниче и всем к тебе прибегающим и с верою молящимся скоропредстательный заступниче! Ты веру православную на Никейстем Соборе посреде отцев преславно изъяснил еси, ты Единство Святыя Троицы чудесною силою показал еси и еретиков до конца посрамил еси. Услыши нас, грешных, святителю Христов, молящихся тебе и сильным твоим предстательством у Господа избави нас от всякаго злаго обстояния: от глада, потопа, огня и смертоносныя язвы. Ты бо во временней жизни своей от всех сих бедствий избавлял еси людей твоих: от нашествия агарян и от глада страну твою сохранил еси, царя от неисцельнаго недуга избавил и многия грешники к покаянию привел еси, мертвых преславно воскрешал еси, за святость жития твоего Ангелы, невидимо в церкви поющия и сослужащия тебе, имел еси. Сице убо прослави тебе, вернаго Своего раба, Владыко Христос, яко вся тайная человеческая деяния дарова тебе разумети и обличати неправедно живущия. Многим, в скудости и недостаточестве живущим, ты усердно помогал еси, люди убогия изобильно во время глада напитал еси и ина многа знамения силою в тебе живущаго Духа Божия сотворил еси. Сице и нас не остави, святителю Христов, поминай нас, чад своих, у Престола Вседержитея и умоли Господа, да подаст многих наших грехов прощение, безбедное и мирное житие да дарует нам, кончины же живота непостыдныя и мирныя, и блаженства вечнаго в будущем веце сподобит нас, да выну возсылаем славу и благодарение Отцу и Сыну и Духу Святому, ныне и присно и во веки веков.
  • 23 октября 2010 г., 23:07:42 PDT
    Молитвы пред иконами Божией Матери "Тихвинская"

Благодарим Тя, о преблагая и пречистая, преблагословенная Дево Владычице, Мати Христа Бога нашего, о всех благодеяниях Твоих, яже показала еси роду человеческому, наипаче же нам, христоименитым людем российским, о нихже ниже самый ангельский язык к похвалению доволен будет: благодарим Тя, яко и ныне удивила еси неизреченную Твою милость на нас, недостойных рабех Твоих, преестественным самопришествием пречистыя Твоея иконы, еюже всю просветила еси Российскую державу. Темже и мы грешнии, со страхом и радостию покланяющеся, вопием Ти: о пресвятая Дево, Царице и Богородице, спаси и помилуй Святейшаго Патриарха Алексия, архиереи же и вся люди, и подаждь им победы на вся враги их, и сохрани вся грады и страны христианския и сей святый храм, и от всякаго навета вражия избави, и всем вся на пользу даруй, ныне пришедшим с верою и молящимся рабом Твоим и покланяющимся пресвятому образу Твоему: яко благословена еси с рождшимся от Тебе Сыном и Богом, ныне и присно и во веки веков.
  • 28 ноября 2010 г., 3:32:11 PST
    МОЛИТВЫ ПЕРЕД И ПОСЛЕ ВКУШЕНИЯ ПИЩИ

ПЕРЕД ВКУШЕНИЕМ
    Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукавого. Очи всех на Тя, Господи, уповают, и Ты даеши им пищу во благовремении, отверзаеши Ты щедрую руку Твою и исполнявши всякое животное благоволения.

ПОСЛЕ ВКУШЕНИЯ
    Благодарим Тя, Христе Боже наш, яко насытил еси нас земных Твоих благ; не лиши нас и Небесного Твоего Царствия, но яко посреде учеников Твоих пришел еси, Спасе, мир даяй им, прииди к нам и спаси нас.

ТАЙНАЯ МОЛИТВА ПЕРЕД ВКУШЕНИЕМ ПИЩИ ДЛЯ НЕУМЕРЕННЫХ В ПИТАНИИ
    (молитва для похудения)
    Также молю Тебя, Господи, избави мя от пресыщения, сластолюбия и даруй мне в мире душевном с благоговением принимать щедрые дары Твои, да вкушая их, получу укрепление сил моих душевных и телесных для служения Тебе, Господи, в немногий остаток моей жизни на Земле.
  • 10 марта 2011 г., 21:24:43 PST
    Я люблю вечернюу молитву св. Августина, 4 век (прошу прощения за корявый перевод):

Призри, Господи, на всех, кто теперь не спит, страдает или плачет, и пошли Твоего ангела оберегать спящих.  Помоги Твоим больным, Господи Христе, упокой Твоих уставших, благослови Твоих умирающих, утешь Твоих скорбящих, пожалей Твоих страдающих, огради Твоих радующихся - и все ради Твоей любви.  Аминь.
  • 20 марта 2011 г., 15:40:43 PDT
    А какой молитвой лучше молится, что бы на новую работу взяли и что бы там было всё хорошо. Помолитесь за меня пожалуйста, мне знакомые работу замечательную предложили, теперь ложусь спать и встаю с мыслями о ней.
    • 9 сообщения
    20 марта 2011 г., 15:48:54 PDT
    а звать то Вас как? Хотя я лично таких вещей ни у Господа, не у Богородицы, не у святых не прошу- так как незнаю пойдут ли мне они на пользу.
  • 21 марта 2011 г., 13:21:48 PDT
    а звать то Вас как? Хотя я лично таких вещей ни у Господа, не у Богородицы, не у святых не прошу- так как не знаю пойдут ли мне они на пользу.

Валерий. Меня можно и на ты, мы тут всё таки не один год общаемся :) Конечно не знаешь как будет лучше.
    • 9 сообщения
    21 марта 2011 г., 15:47:51 PDT
    Хорошо Валер))
  • 13 сентября 2011 г., 23:26:30 PDT
    Молитва святому Пантелеимону

О преславный мучениче и доблий воине Небеснаго Царя, Пантелеимоне всеблаженне,
    милостиваго Бога преизрядный подражателю, иже Христа на земли дерзновенно исповедав и
    многообразныя за Него муки претерпев, неувядаемый приял еси венец на Небеси, идеже вечнаго
    наслаждаешися блаженства и со дерзновением Престолу трисолнечнаго Божества предстоиши!
    К твоему христоподражательному состраданию по Бозе прибегаем вси мы, грешнии,
    и всеусердно молим тя, теплаго заступника и предстателя нашего: не престай призирати на нас,
    сущих в нуждах и скорбных обстояниих, и твоею молитвенною помощию и целебоподательною силою избавляй нас
    присно от лютых зол, всегубительства и всякия иные беды и болезни. Ты бо приял еси, святе,
    неоскудную благодать исцелений от Спаса нашего Иисуса Христа за твердую твою к Нему веру,
    при чистом и непорочном житии, запечатленную мученичеством и многопобедною твоею кончиною,
    в нейже по данней ти благодати и наименован от Христа Пантелеимоном, милости тезоименитым,
    милующим всех притекающих к тебе в скорбех и болезнех. Сего ради, ведуще тя,
    милостиваго во всем помощника и целителя, с верою взываем к тебе:
    услыши нас и богоприятным ходатайством твоим подавай нам вся благопотребная в житии сем
    и нужная к вечному спасению. Мученическим же дерзновением твоим умоли милостиваго Бога,
    да помилует нас, грешных и недостойных, по велицей милости Своей, да избавит от труса,
    потопа, огня, меча и всякаго праведнаго гнева и прещения,
    благовременне подвизая нас к очистительному и умилостивительному во гресех наших покаянию,
    ради множества щедрот Своих, да подаст всем нам безбедное, тихое и богоугодное житие,
    православным же на вся враги победу и одоление, и всех нас от враг видимых и невидимых
    да сохранит благодатию Своею и непобедимым ополчением ангел Своих, имиже ограждаеми
    и наставляеми да поживем в веце сем в покаянии, чистоте и в творении богоугодных дел;
    да сподобимся твоим теплым предстательством христианскую кончину улучити безболезненну,
    мирну, непостыдну, избавитися от козней воздушных князей тьмы и от вечныя муки,
    и быти наследниками вечнаго, всеблаженнаго Царствия. Ей, угодниче Божий!
    Не престай молитися за ны грешныя, да твоим ходатайством временных и вечных бед избавлени,
    величаем тебе, заступника нашего и молитвенника, и вечно прославляем общаго Владыку и Господа нашего Иисуса Христа,
    Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение со Безначальным Его Отцем и Пресвятым Духом, ныне и присно и во веки веков.
    Аминь.
  • 13 сентября 2011 г., 23:57:42 PDT
    А какой молитвой лучше молится, что бы на новую работу взяли и что бы там было всё хорошо. Помолитесь за меня пожалуйста, мне знакомые работу замечательную предложили, теперь ложусь спать и встаю с мыслями о ней.

Очень актуальный для меня сейчас вопрос,смены работы и профессии вообще.
    Можно полюбопытствовать,что это за работа? Не поменялось ли отношении к ней с тех пор?
  • 14 сентября 2011 г., 8:11:01 PDT
    Влад, поезжайте к Матронушке. Там хорошо.